Кои билкови чайове са най-богати на антиоксиданти?

4-те водещи представители
8 май 2018 13:23,
0
Кои билкови чайове са най-богати на антиоксиданти?
Източник: Reuters

Антиоксидантите са важни биоактивни молекули, с които организмът трябва да разполага непрекъснато. Някои типове антиоксиданти той си синтезира сам, но само те биха били крайно недостатъчни за подсигуряване на пълна защита от свободните радикали, образуващи се непрекъснато в тялото. Затова голямо количество антиоксиданти трябва да постъпват отвън, чрез храната, която консумираме. 

Сред най-богатите на антиоксиданти природни продукти са билките, а отварите от тях не само ни осигуряват антиоксидантна защита, но и енергизират и поддържат тонуса на тялото. Особено отчетлива е ролята на 4 билки, чаят от които носи рекордно количество антиоксиданти.
 
Чай матча
Това е тип японски зелен чай, който набира популярност и у нас. Счита се, че той е най-богатият на антиоксиданти представител на групата на зелените чайове. Освен мощна защита от свободните радикали чаят от матча оказва благоприятно влияние на паметта и метаболизма.
 
Чай оолонг
Той се предлага в различни разновидности, всяка от които е произведена по различна технология, но запазва високото съдържание на антиоксиданти в листата на вечнозеления храст, от който се добиват. Много повитивна особеност на оолонг чая е, че листата може да се ползват за направя на няколко последователни запарки (2 до 5) като всяка следваща се характеризира с все по-ароматни свойства.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари